2018-02-22 13:41:30• hírek • Bede Emőke

Nem született döntés a Mátyás király utcába tervezett óvoda ügyében

Csütörtök délután ismét ülésre gyűltek a Helyi Tanács tagjai, kiknek húsz napirendi pontról kellett dönteniük. Ezek egyike a Mátyás király (Liviu Rebreanu) utcába tervezett óvoda megépítéséről szólt, azonban végül mégsem született döntés.

Az Edu Well Net Egyesület által megálmodott intézményben két óvodás csoportot indítanának: egy német és egy angol tannyelvűt. Az általános képzés mellett különös hangsúlyt fektetnének a zene- és hangszeres oktatásra, valamint a sportokra is. Az egyesület az óvoda udvarára egy biztonságos játszóteret tervezett, ám a környezettudatos nevelés jegyében egy gyümölcsösnek is helyet kerítenének.
 

Annak ellenére, hogy egy vonzó tervről van szó, amely sok pozitívumot rejthet magában, volt, aki mégis elégedetlenségének adott hangot, mikor ismertették a terveket. A néhány méltatlankodó közül végül csak egy jelent meg az ülésen, hogy hangot adjon véleményének. A napirendi pont megvitatásakor a férfi kifejtette, az óvoda és afterschool létesítéséről készült dokumentáció hiányos, mivel pl. ő maga nem járult hozzá ahhoz, hogy a jelenleg lakóházként nyilvántartott épület óvodává avanzsáljon, ennélfogva pedig a határozattervezet elfogadása szerinte illegális lenne.
 

Az ülésen jelen volt Jeromos Andrea, az Edu Well Net képviselője is, aki viszont arra világított rá, hogy a panaszos férfi által birtokolt ingatlanban ugyanúgy szolgáltatásnyújtás zajlik, mint ahogy majd az óvodában fog, ezért úgy látják, az ő engedélye nem szükséges. 
 

Mivel helyben nem tudták megoldani a kérdést, ezért a Helyi Tanács egyöntetűleg úgy döntött, későbbre halasztják a tervezet megvitatását, addig pedig igyekeznek tisztázni az ügy dokumentációs kérdéseit.  


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: